DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Két dologra építkezhet idén a Toro Rosso

James Key, a 2015-ös szezonban a konstruktőri pontverseny hetedik helyén végző faenzai alakulat technikai igazgatója szerint idén még nagyobb eredményeket érhetnek el az F1-ben, mint tavaly.

A Toro Rosso 2015-ben fennállása egyik legsikeresebb idényét produkálta a Formula-1-ben: bár futamot nem tudtak nyerni, mint tette azt Sebastian Vettel 2008-ban az esős Olasz Nagydíjon, Max Verstappen és Carlos Sainz rendszeres pontszerzők voltak, az ifjú hollandot ráadásul kétszer is a negyedik helyen intették le, a csapat pedig végül a konstruktőri tabella hetedik helyén végzett. Sokak szerint a kasztni még a Red Bullénál is jobb volt, s James Key, a Toro Rosso technikai igazgatója is úgy véli, hogy az STR10 egy olyan alap, amelyből kiindulva idén is sikeresek lehetnek:

Toro_Rosso_Verstappen_Sainz



„Tovább építkezhetünk, mivel rengeteget tanultunk, és komoly előrelépést értünk el az STR9-hez képest. A nagy részének az okát is ismerjük, de vannak olyan területek, amelyek talán számunkra is meglepetést okoztak, és emiatt nagyobb fejlődést produkáltunk, mint amire számítottunk.”

Key szerint az autó mellett a két fiatal, ámde annál tehetségesebb pilóta jelentette a fő erősségüket a tavalyi esztendő során. Verstappen és Sainz 2016-ban már egy év rutinnal felvértezve állhatnak rajthoz a Toro Rossónál, ami még erősebbé teheti az istállót:

„Mindketten nagyon jól dolgoznak együtt, és velük is remekül lehet dolgozni, és elképesztő módon szeretnének bizonyítani. Rendkívül motiváltak és profik, és ami különösen elégedettséggel tölt el minket, hogy mindketten komoly reménységek. Tudjuk, hogy idén két olyan pilótánk lesz, akik gyorsak, tehetségesek és a saját ambícióikra koncentrálnak, ráadásul immár egy teljes szezon tapasztalataival a hátuk mögött, szóval még fejlődtek is” – vélekedett Key.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: