DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Az FIA-elnök szerint nem gond a Mercedes-fölény

Jean Todt, az FIA elnöke szerint minden sportban létezik a dominancia - úgy gondolja, hogy nincs gond azzal, hogy a Mercedes az utóbbi 38 futamból 32-t megnyert és uralja a sportágat.

Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke szerint nem fair azért szidni a Mercedest, mert uralja a Formula-1-et - habár úgy gondolja, hogy állíthatnák nagyobb kihívás elé is az elmúlt két szezon bajnokát.

"Boldogabb lennék, ha minden futamot más nyerte, de ez soha nem fog megtörténni" - nyilatkozta az Autosport.comnak Jean Todt. "El kell fogadnod, hogy a dominancia része a sportnak és nem az az autósportnak, hanem a labdarúgásnak, tenisznek, atlétikának, rögbinek is. Márpedig ha mindenhol így van, miért pont az autósportban ne így lenne?"

Todt-dppi



A Mercedes az elmúlt két évben 38 futamból 32-t megnyert, mindkétszer megnyerte az egyéni és a csapatvilágbajnoki címet is és totálisan uralta a száguldó cirkuszt. Todt ezzel azért nem elégedett.

"Elégedett természetesen nem vagyok. A harc lehetne jobb is az első helyért és amikor a zárt ajtók mögött leülünk, megpróbáljuk kitalálni, hogy hogyan tehetnénk szorosabbá a küzdelmet. Erre azonban volt példa korábban is."

Az előző idényben felerősödtek azon a hangok, melyek szerint az FIA-nak ismét erőteljesebben bele kellene szólnia a Formula-1 dolgaiba - Todt szerint ez csak akkor történhet meg, ha minden kérdéses csapat elfogadja az új Concorde egyezményt.

"Az elmúlt években az FIA nem kormányozta a Formula-1-et, a legutóbb Concorde egyezmény szerint ezt a feladatot a csapatok látták el. Az FIA elnökeként természetesen nem bánnám, ha újra a szövetség kezébe kerülnének ezek a dolgok, de ehhez mindenképpen új egyezményt kell aláírnunk, ez ennyire egyszerű.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: