DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Renault-főnök nem szól bele a pilótakérdésbe

A legfelsőbb vezetőségen nem fog múlni, hogy milyen versenyzői felállást választ F1-es istállójában a Renault. Carlos Ghosn nem akarja, hogy az számlájára írják az esetleges sikertelenséget.

Az F1 vérkeringésébe gyári csapatként visszatérő francia istálló az idei szezont Kevin Magnussen és Jolyon Palmer kettősével kezdi meg, köszönhetően egy február elején bejelentett cserének, amelynek értelmében megváltak Pastor Maldonadótól. A venezuelai sorsáról, szerződéséről és anyagi hátterének helyzetéről hetekig folytak a tárgyalások a vezetőségben, és a február 3-i csapatbemutatón végül már a módosított felállással jelentek meg.

A Renault vezérigazgatója, Carlos Ghosn korábban utalt arra, hogy a cég legújabb F1-es korszakában már jóval közelebbről akarja figyelemmel kísérni a csapat ténykedését, mint azt korábban tette, ám kiemelte, hogy a versenyzők kilétébe ezután sem akar beleszólni.

Dppi_07216004_021



„Nem én választom ki a pilótákat. Szeretném ugyanis, ha az F1-es csapat vezetője lenne a felelős az eredményeinkért. Ahhoz pedig, hogy ez megtörténjen, neki kell döntenie a technológiát és a versenyzőket érintő kérdésekben” - idézi a Motorsport a Renault első emberét, aki a csapat versenyigazgatója, Frederic Vasseur kezébe adja ezt a hatalmat.

„Nem akarom utólag azt az érvet hallani, hogy nem voltak képesek elérni a célokat, mivel én jelöltem ki a pilótákat. Így ő választhat ki mindent, amire szüksége van a csapat sikeressé tételéhez.”

A Renault-nál hároméves tervről beszélnek az F1 újbóli meghódítását illetően, és Ghosn nem is fél attól, hogy túl kemény fába vágják a fejszéjüket, amikor a domináns Mercedes legyőzését tűzik ki célul.

„Három évvel ezelőtt a Red Bull a dominanciájának ötödik évében járt, és az emberek kétségbeesetten kérdezgették, hogy hova fog mindez vezetni. De aztán bekövetkezett a változás, mint ahogy mindig is lesznek ilyen átrendeződések. Elvégre a sport a technológiáról, emberekről, versenyzőkről és mérnökökről szól, tehát nem gondolhatjuk, hogy bármi is örökké fog tartani. Mindennek van kezdete és vége, mi pedig örömmel veszünk részt ebben a bizonytalanságban az F1-es győzelmekért folyó harc során” - fogalmazott a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: