DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„A McLaren nem engedte volna el Vandoorne-t”

Vajon felmerült Stoffel Vandoorne neve a Renault F1-es csapatánál? Az új versenyzési igazgató szavai alapján nem teljesen kizárt, az viszont igen, hogy wokingi munkaadói elengedték volna a belgát.

A Renault frissen kinevezett versenyzési igazgatóját, Frederic Vasseurt hivatalos bemutatása óta számos témáról megkérdezték, így többek közt arról is, hogy szóba került-e a McLaren szupertehetsége, a belga Stoffel Vandoorne Pastor Maldonado lehetséges utódaként. A venezuelai pilótának anyagi okok miatt kellett elhagynia az istállót, mellyel egyébként érvényes szerződése volt, helyét a korábban szintén a McLaren kötelékébe tartozó Kevin Magnussen foglalta el.

„El kellett felejtenünk az ötletet, hogy leigazoljuk Stoffelt” – nyilatkozta Vasseur egy belga lapnak, a La Derniére Heure című kiadványnak. „Szerződése van a McLarennel, a csapat pedig nem engedte volna el őt. Egy olyan pilótára volt szükségünk, aki elérhető, így választottuk ki Kevint” – mondta a francia szakember.

vandoorne_mclaren



Vandoorne-t szintén megkérdezték a Renault-ról, s meglehetősen hasonló választ adott: „Nem tárgyaltam velük. Szerződésem van a McLarennel, hiszek a csapatban, itt akarok lenni velük. Remélhetőleg szép jövőnk lesz együtt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: