Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 22. kedd
F1

Red Bull: A Renault nem váltotta be ígéretét

2014-hez képest csak a Ferrari tudta felvenni a versenyt a Mercedesszel a tavalyi F1-es szezonban - a Red Bull csapatfőnöke szerint a franciák is erre készültek, csak éppen nem sikerült nekik.

Az első 2014-es teszteken úgy tűnt, a Mercedesen kívül mind a Ferrari, mind pedig a Renault megsínylette a Forma-1 legújabb kori motorvívmányát, a V6-os hibrid turbók bevezetését. Azonban a francia gyártó első számú alakulatának, a Red Bullnak így is sikerült három győzelmet besöpörnie a szezon során, ami azzal kecsegtetett, hogy akár a vb-címért is csatába szállhatnak a brackley-i gárdával szemben.

Mint tudjuk, nem így lett, sőt, a Renault-t még több probléma üldözte tavaly, mint egy évvel ezelőtt. Az év slágertémája lett a Red Bull és a Renault kötélhúzása, nem csoda, hogy egyik fél sem került ki győztesen a verbális párharcból - igaz, ha azt vesszük, ez kellett ahhoz, hogy a rombuszosok hat év után újra gyári csapatként szálljanak be az F1-be.

„A Mercedes lenyűgöző munkát végzett az erőforrásaival, de 2014-ben ki tudtuk élvezni azokat a helyzeteket, amikor hibáztak” - nyilatkozta Christian Horner a Motorsport-Total.com-nak. „A Ferrari és a Renault abban az évben elég közel volt egymáshoz. Tavaly az volt a probléma, hogy akkor a Renault azt ígérte nekünk, hogy utolérik a Mercedest. Nagyon magasra szöktek az elvárásaik.”

„Ha egy olyan ambíciózus csapatról van szó, mint a miénk, csak a győzelem jöhet szóba, és ha nem így történik, az frusztrálóan hat ránk. Frusztrálóan, mert nincs befolyásunk a motorokra. Év elején több problémánk volt az autóval, de ki tudtuk javítani őket. A karosszériánk remek volt, elég csak megnézni Magyarországot, a spái középső szektort, Szingapúrt, vagy Monacót - tehát azokat a helyszíneket, ahol a motorerő kisebb szerepet játszik” - tette hozzá a Red Bull csapatfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?