DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Massa: Schumacher volt a legjobb

Korábbi F1-es csapattársai közül egyértelműen Michael Schumacherre emlékszik vissza legszívesebben Felipe Massa, aki elmondása szerint kiválóan együtt tudott dolgozni a hétszeres világbajnokkal.

Schumacher és Massa 2006-ban versenyeztek együtt a Ferrarinál, és ez az év nagyon meghatározó volt a brazil életében. A Sky Sports F1-nek adott interjújában a Williams pilótája erről a szezonról mesélt: „Ha csapattársakról beszélünk, akkor nem szabad elfelejtenünk Michaelt, ő ugyanis egy nagyon különleges versenytárs volt számomra. Közel állunk egymáshoz és a barátaimhoz tartozik. Nagyon szép emlékek fűznek hozzá, ezért fáj, hogy nincs itt. Nagyon hiányzik.”

 Massa, Schumacher



A brazil hozzátette, a hétszeres világbajnok kivételes képességekkel rendelkezett, így nem sokszor volt esélye arra, hogy legyőzze őt – a kivételes kapcsolat azonban ennek ellenére is megmaradt. „Biztos vagyok benne, hogy Schumacher volt a legjobb azok között, akik ellen versenyeztem – minden tekintetben. Mellette nem volt könnyű teljesíteni, mert egy hihetetlenül erős pilóta. És ha egyszer én voltam gyorsabb, akkor is tudott még valamit másképp csinálni.”

Massa élete legjobb és legrosszabb versenyéről is mesélt: a számára legpozitívabb F1-es élményt a 2006-os Brazil Nagydíj jelentette, amikor hazai közönsége előtt először állhatott a dobogó legfelső fokára. A negatív emlék szintén a Ferrarihoz és Fernando Alonsóhoz köti, a 34 éves pilóta ugyanis a mai napig nehezményezi, hogy a 2010-es Német Nagydíjon el kellett engednie a spanyolt, így kicsúszott kezéből a győzelem.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: