Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 20. szerda
F1

Todt: Ne panaszkodjanak a 21 futam miatt!

Az FIA elnöke szerint a csapatoknak nem panaszkodniuk kellene az egyre bővülő versenynaptár miatt, hanem inkább örülniük, hogy ennyi F1-es nagydíjon szerepelhetnek egyetlen szezon során.

A Formula-1 története során megfigyelhető, hogy egyre több futamot rendeztek az évek előrehaladtával: ma már belegondolni is furcsa, hogy 1950-ben, a világbajnokság történetének első idényében csupán hét fordulóból állt az évad, hiszen idén, 2016-ban pontosan ennek a háromszorosát, azaz 21 nagydíjat tartalmaz a versenynaptár. A rekordhosszúságú kalendárium a bakui Európa Nagydíj érkezésének és Németország visszatérésének köszönhető, noha korábban még arról is beszéltek, hogy a húsz lehet a versenyek maximális mennyisége évenként.

Szocsi-rajt-DPPI

Míg a szurkolók jelentős része természetesen örül, hogy egyre több hétvége során csapnak össze kedvencei, a csapatok már sokkal kevésbé lelkesek emiatt. A versenyistállók számára a sűrűbb program sokkal komolyabb logisztikai kihívást és anyagi megterhelést jelent, ráadásul idén két szezonközi tesztre is sor kerül majd, emellett pedig a Pirelli további alkalmakat szeretne, amikor a 2017-es szabályváltozásokra készülhetnének.

Jean Todt szerint ugyanakkor a csapatoknak nem sopánkodniuk, hanem örülniük kellene a bővítés miatt: „Ha ez a munkád, és figyelembe veszed, hogy az egész világot bejárhatod közben, minden reggel arra kellene gondolnod az ébredéskor, hogy milyen szerencsés vagy, hogy 20 vagy 21 versenyen is részt vehetsz. Úgy vélem, a mostaniak kiváltságos helyzetben vannak emiatt, és szerintem nem jó, ha emiatt bárki is panaszkodik” – idézi az FIA elnökének véleményét a GPUpdate.net szakoldal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?