Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 22. péntek
F1

Idén még biztosan nem érkezik az Aston Martin

Az indiai istálló vezérigazgató-helyettese, Otmar Szafnauer kijelentette, a brit gyártó továbbra is tárgyalnak, de az előttünk álló F1-es szezont még Force India néven teljesítik.

Tavaly a Mexikói Nagydíj után derült ki, hogy komoly együttműködésre van kilátás a Force India és az Aston Martin között. A felek azóta aztán hol megerősítették, hol cáfolták ezeket a pletykákat, mára pedig odáig jutottunk, egészen lelassultak a tárgyalások.

Amikor Vijay Mallya, a Force India csapatfőnöke tavaly bejelentette, hogy tárgyalnak egy gyártóval, akkor még arról beszélt, az sem lehetetlen, hogy a csapat kompletten átalakul, valamint nevet és kinézetet is vált az idei szezon rajtjára.

 jm1529no500

Minden marad a régiben

„Rendkívül hízelgő, megtisztelő volt, hogy egy olyan legendás gyártóval tárgyalhattunk az elmúlt hónapokban, mint az Aston Martin. El kell azonban ismerni, hogy számukra nagy döntés, hogy belépjenek-e a sportágba, és a Force India partnerei legyenek” – közölte Ottmar Szafnauer a birminghami Nemzetközi Autosport Show-n.

„A tárgyalások még mindig folynak közöttünk, és én egyelőre nem látom, hogy úgy zárulnának le, hogy már 2016-ban beszálljon az Aston Martin a Force India mellé” – fogalmazott az indiaiak vezetője.

Az Aston Martin érkezését nem tekintik lezártnak a csapatnál, hiszen ahogy a román születésű Szafnauer fogalmazott: „az ajtót nem zártuk be magunk mögött.” Mindezek alapján tehát elképzelhető, hogy a projekt késik egy évet - vagy többet...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?