Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 27. vasárnap
F1

Verstappen egy másodperces gyorsulást vár

A holland versenyző úgy véli, csapata fejlődhet a soron következő F1-es szezonban, méghozzá elsősorban a Ferrari-motornak köszönhetően, amelytől minimum egy másodperc javulásra számít.

A Toro Rosso a 2016-os szezonra megtartotta mindkét pilótáját, Max Verstappent és Carlos Sainzt, akik egyaránt második évükre készülnek a Formula-1-ben, azonban a Red Bull és Renault összezördülésének eredményeként lecseréli erőforrását: a francia V6-os helyett egyéves Ferrari-turbómotor működik majd az STR11-ben. Verstappen számszerűsítette is, mekkora gyorsulást jelenthet az új hajtáslánc.

„A dolgok biztatónak tűnnek. Természetesen mindig javítani szeretnél az autón, de az első jelek ígéretesek. Már az STR10 is nagyon jól működött a gyors kanyarokban, ezért kíváncsi vagyok, mit hoz az idei autó” – idézi Verstappent a gpupdate.net. A Toro Rosso 2015-ös autója valóban kiemelkedően jól sikerült aerodinamikai téren, a fő hátrányt a Renault lóerőhiánya okozta.

„A legnagyobb előrelépést alighanem a Ferrari-motor jelenti. Nagyon sokat várok tőle, legalább egy másodperc javulást körönként egyedül a motorteljesítményből, ami elég soknak számít. Abban bízok, hogy nagyobb lépteket tudunk megtenni, mint a legközelebbi riválisok” – folytatta Verstappen, aki a gyengébb motor ellenére is két negyedik helyet szerzett az előző szezonban csapatának.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?