Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 26. csütörtök
F1

Perez: Korán kerültem a McLarenhez

A mexikói pilóta kalandja mindössze egy évig tartott a wokingi alakulatnál, de azt most már az érintett is elismeri, hogy túl korán került a nagy lehetőség közelébe a 2013-as F1-es szezonban.

A McLaren győzelemmel zárta 2012-t, Sergio Perez pedig abban a tudatban, hogy a következő évben akár a győzelemért is harcolhat majd, hiszen remek szereplése miatt őt szemelték ki Wokingban Lewis Hamilton utódjául. Új csapatában azonban - bár nem maradt el nagyon Jenson Buttontól - hamar mostohagyerekké vált, év végén pedig már Kevin Magnussen érkezése tartotta lázban a gárdát. Mindennek tetejébe nem is volt alkalma igazán megmutatni tehetségét, hiszen az MP4-28-as rettentően versenyképtelennek bizonyult, legjobb eredménye egy ötödik hely volt az Indiai Nagydíjról.

„A mclarenes lehetőség túl korán jött, annak fényében, hogy számtalan politikai probléma volt csapaton belül” - idézte Perezt az F1i.com, akinek anno csapattársa, Jenson Button is a szemére vetette, hogy miért olyan agresszív a pályán. „Ami a versenyzést illeti, még éretlen voltam, így nem tudtam megküzdeni egy ilyen nehéz autóval, és egy ilyen nehéz csapattal. Biztos vagyok benne, hogy ha győzelemre képes autót kaptam volna, lehetőségem lett volna futamokat nyerni, és a világbajnokságért harcolni.”

A mexikói pilóta, aki remek szezont futott 2015-ben a Force Indiával, úgy véli, hogy a 2013-as évad még a problémák ellenére sem kukába való, hiszen sokat tanult belőle, és mentális téren is fejlődni tudott. „Most már sokkal érettebb és tapasztaltabb vagyok, így bármire képesnek érzem magam” - nyilatkozta a karrierje során eddig öt dobogós helyezést gyűjtő versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?