DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rossi úgy beszél, mint aki a Manornál marad

A Manor F1-es szereplése során többször is előfordult már, hogy egy adott szezon előtt kettőnél több versenyző is magáénak érezte a pilótaülést. Most is valami hasonló kezd kirajzolódni.

Valaki pedig hoppon fog maradni, hiszen azt követően, hogy Will Stevens is magabiztosan beszélt a jövőjéről, illetve fény derült arra, hogy az indonéz állam komoly összeget ajánlott a csapatnak Rio Haryanto leigazolásáért, most Alexander Rossi is a Manor 2016-os pilótájának titulálta magát.

Az amerikai, miközben a GP2 bajnoki második helye felé viharzott, a szezon végén öt F1-es futamon is rajthoz állhatott a Manorral, így megejtve azt a bemutatkozást, ami már nagyon érett a néhány éve a sport küszöbén toporgó Rossi számára. A 24 éves pilóta saját weboldalán pedig már úgy beszélt, mint aki teljesen biztos jövő évi szerződésében is.

Dppi_00115019_708



„Miközben ezt írom, a csapatom és én már keményen dolgozunk 2016-on, és hamarosan izgalmas híreket oszthatunk meg. Szeretném megköszönni nekik, hogy továbbra is hisznek bennem és elkötelezettek maradtak irántam, valamint hogy lehetővé tették számomra az F1-es debütálást” - fogalmazott az amerikai.

„Már 2014-ben is azon munkálkodtunk, hogy versenyezhessek, idén pedig kiváltságos helyzetben éreztem magam, amikor ez végre megtörtént. Az öt futamom során nagyon otthonosan mozogtam a csapatnál, és most is ez a helyzet, mialatt a 2016-os szezonra tervezek és készülök.”

Rossi végül a rajongóinak is megköszönte, hogy mellette állnak: „Szeretném még jobb eredményekkel viszonozni a támogatást 2016-ban, tovább építkezve arra, hogy az F1 ismét lendületet vett és növekedni kezdett Amerikában” - írta, bár ezen tervét talán meghiúsíthatja, hogy nem csak az ő szerződését, hanem a pénzügyi támogatástól megvont USA GP naptárban való maradását sem erősítették még meg a jövő évre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: