DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ennyi az esélye, hogy visszatér az Indiai Nagydíj

A mindössze három szezont megélő pálya az indiaiak első F1-es pilótája szerint elfelejtheti, hogy a száguldó cirkusz mezőnye valaha ismét viadalt szervez rajta a jövőben.

Sebastian Vettel egyeduralkodónak bizonyult a 400 millió dollárból felhúzott pályán, sőt mi több, 2013-ban itt szerezte meg negyedik világbajnoki címét is. Ami azt illeti, nem csak a sportág rajongói, még a szakma sem tud felhozni túl sok szép emléket a Buddh pálya három futamáról - de nem ez, hanem az Uttar Pradesh-i kormányzat és a Nemzetközi Automobil Szövetség közötti hercehurca miatt törölték a futamot előbb a 2014-es, majd a 2015-ös naptárból is.



Az állam ugyanis nem sportként, hanem szórakoztató-eseményként tekint a Forma-1-re, emiatt pedig komoly adókat vetett volna ki rá. De tavasszal felcsillant a remény, hogy mégis lehet a versenyből valami, sőt, Bernie Ecclestone is azt mondta, hogy szeretne Indiába menni 2016-ban - a futam körüli csend azonban azt sugallja, hogy nem történt komolyabb előrelépés az ügyben. Emiatt az ország első F1-es versenyzője, Narain Karthikeyan is pesszimista hazája versenyével kapcsolatban - szerinte mindkét fél részéről hiányzik a támogatás.

„Nem hiszem, hogy valaha megrendezik-e ismét az Indiai Nagydíjat” - mondta Karthikeyan. „A Forma-1 vezetői sem mutatnak nagy érdeklődést iránta, és a kormány sem, e nélkül pedig lehetetlen versenyt rendezni. Csak két-három olyan helyszín van, ahol a kormány nem vett részt a verseny munkálataiban, és az egyik India volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: