DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Da Costa elhagyja a Red Bullt

A jelenleg a DTM-ben és a Formula-E-ben szereplő portugál versenyző négy esztendő után szakít az energiaitalosokkal. A fiatal pilóta hálás a csapatnak, amellyel soha nem mutatkozhatott be az F1-ben.

Antonio Felix da Costa 2012-ben került be a Red Bull tehetséggondozó programjába, amikor a Formula Renault-sorozat 3,5 literes kategóriájában és a GP3-ban versenyzett. Az ifjú portugál meggyőző eredményeket produkált, hiszen abban az évben negyedik lett a WSR-ben, a GP3 összetettjét pedig a harmadik pozícióban zárta, míg az év végén győzni tudott Makaón. 2013-ban aztán harmadikként végzett a WSR csúcskategóriájában Kevin Magnussen és Stoffel Vandoorne mögött, a Red Bull azonban mégsem neki, hanem a GP3-as bajnok Danyiil Kvjatnak adott lehetőséget a bemutatkozásra a Toro Rosso F1-es alakulatánál.

Da_Costa_DPPI



Da Costa természetesen csalódott volt az energiaitalosok döntése miatt, de maradt a kötelékeikben teszt- és tartalékversenyzőként, emellett több bemutató rendezvényen is részt vett a színeikben. Ezzel egyidejűleg a portugál a DTM-ben is bemutatkozott (ott a BMW színeiben indul), valamint tagja a Formula-E mezőnyének, most pedig úgy döntött, hogy közel négy esztendő után lezárja az együttműködést a Red Bull-lal.

„Nem fogok sírni amiatt, hogy véget ért ez a kaland, inkább annak örülök nagyon, hogy mindez megtörténhetett” – írta Da Costa saját közösségi oldalán. „Azok után, hogy négy évet töltöttem a Formula-1-es világbajnok csapat kötelékeiben, itt az ideje búcsút mondanom, hogy teljes mértékben a DTM-re és a Formula-E-re koncentrálhassak. Vezethettem az összes világbajnoki győztes autót, s erre nem lett volna lehetőségem Dr. Helmut Marko támogatása nélkül.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: