DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Rosberg: Nem fogok együtt vacsorázni Hamiltonnal

Az évad utolsó dobogós ceremóniája után Nico Rosberg mosolyogva összegezte remekül sikerül szezonzárását, Lewis Hamilton gondolatai pedig talán már a 2016-os F1-es szezonon jártak.

Az antiklimatikusra sikeredett évadzárót követően Nico Rosberg úgy nyilatkozott a pódiumon, mint ha világbajnok lenne - ami annak fényében nem is meglepő, hogy az Austin utáni versenyekre afféle mini-világbajnokságként tekintett. Lewis Hamilton a vártnál kevésbé volt csalódott, azok után, hogy a csapat nem engedte saját feje után menni világbajnokát, Kimi Raikkönen pedig hiába örült ez évi harmadik dobogós helyének, egy könnycsepp a szeme sarkában elárulta, hogy ez volt a második olyan pódiuma idén, ahol nem pezsgővel ünnepelhetett.

„Austin nagyon nehéz hétvége volt, a szezon mélypontja, azt követően pedig sikerült visszatérnem, és nagyon izgatott vagyok, hogy így sikerült zárnom a futamot” - nyilatkozta Rosberg a futam után. „Felőlem akár már holnap is indulhatna a következő idény, nincs szükségem pihenésre. Hálás vagyok a csapatnak ezért a lenyűgöző autóért, viszont nem volt könnyű Lewisszal harcolnom, hiszen ő az egyik legjobb. Mindig édesebb a siker, ha le tudom győzni őt, szerintem ezért érdemes versenyezni, hogy harcolhassunk egymással” - tette hozzá a német, majd az interjúkat készítő David Coulthard kérdésére („Este együtt fogtok vacsorázni, és megbeszélitek, milyen hihetetlen volt?”) így válaszolt: „Ezt a részt valószínűleg kihagyjuk, majd később megbeszéljük a dolgokat.”



„Nagyon várom már a következő évet, és biztos vagyok benne, hogy ismét remek autót kapunk a csapattól. A vörösök biztosan fenyegetni fognak minket, de nem szeretném, hogy túlzottan közel kerüljenek hozzánk. Mindenki keményen fog dolgozni, és megpróbáljuk ugyanígy folytatni a következő idényt” - tette hozzá a 2015-ben hat futamon diadalmaskodó német pilóta.

„Egészen elképesztő idényen vagyok túl, az itteni közönség pedig lenyűgöző. Szeretném megemelni a kalapomat a csapatom előtt az idén végzett munkájuk miatt, a Mercedes-Benz a világ legjobb csapata, örülök, hogy a tagja lehetek” - mondta Hamilton, majd kitért a csapatrádióban, a stratégiáról zajló beszélgetésre is. „Attól kezdve, hogy Nico hamarabb kiállt, nem tudtam volna olyan sokáig megtartani a gumijaimat, és nem hiszem, hogy be tudtam volna fejezni rajtuk. Talán túl sokáig húztuk a cserét, de úgy vélem, így is a legjobbat hoztuk ki belőle.”

„Szerintem jobban kezdtük az idényt, de aztán nem volt minden ideális” - nyilatkozta a közönségtől komoly tapsot kapó Kimi Raikkönen. „Néha hibáztam, és nem mindig jöttek össze a dolgok, a mai nap viszont jól alakult, minden simán ment, és az autót is remek érzés volt vezetni. Igaz, ahhoz nem bizonyult elégnek, hogy a két másik srácot is legyőzzem, de mindent meg fogunk tenni azért, hogy sikerüljön.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: