DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Mi lesz Massa sorsa 2016 után?

A brazil szerződése a következő szezon végéig szól a Williamsnél, de ő maga úgy véli, hogy csapata elégedett vele, így jó esélye van arra, hogy 2017-ben is a grove-i F1-es gárdánál tekerje a kormányt.

2013-ban a sportág szerelmeseinek nagy része azt hitte, hogy Felipe Massa karrierjének befellegzett, a brazil pedig nem is adhatott volna jobb választ az őt ért kritikákra: 2014-ben és 2015-ben is, autója potenciálját kihasználva, végig ott autózott a közvetlen élmezőnyben, s noha győznie nem sikerült, öt dobogós helyezést szerzett, és hozzásegítette a Williamst két konstruktőri harmadik helyezéshez. A brazil egy évig még biztosan a grove-iak kötelékében marad, de hogy mi lesz 2016 után, azt még ő sem tudja. Legfeljebb reméli, hogy ha továbbra is jó munkát végez a csapatnál, akkor az új F1-es érában is számítanak szolgálataira.



„Boldog vagyok, hogy ezzel a fantasztikus csapattal dolgozhatok együtt, és úgy vélem, ők is ezt gondolják rólam” - idézte Massát a Motorsport.com. „De várnunk kell arra, hogy mit hoz majd a következő év, és akkor eldönthetem, hogy hova tovább. Hogy maradok-e a Williamsnél, amely egy fantasztikus gárda, vagy egy másik csapathoz megyek-e, esetleg visszavonulok? Nem tudom. Amikor nincs előtted egy bizonyos kép, nehéz erre választ adni. Abban viszont biztos vagyok, hogy folytatni szeretném.”

Massa már csak amiatt is maradni szeretne, mert kíváncsi a sportágat alapjaiban felrázni kívánó, 2017-es szabálymódosítások eredményére. „Ha egy csapat belefektet valamibe, vagy jobb munkát végez a többieknél, akkor sokkal gyorsabb, és erősebb lehet majd. De az is megtörténhet, hogy összesűrűsödik a mezőny. Az biztos, hogy komoly változásra van szükség, különösen a motorok terén, hogy mindenki dolga könnyebbé váljon majd” - tette hozzá az Abu Dhabiban győzni kívánó brazil.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: