DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

„Maldonado, használd a józan eszed!”

Pastor Maldonado ismét támadások kereszttüzébe került az F1-es Brazil Nagydíjon történt ütközését követően – ezúttal Mika Hakkinen alkotott véleményt a venezuelai manőveréről.

Maldonado, a Lotus versenyzője a Brazil Nagydíjon Marcus Ericssonnal ütközött, majd ezt követően a Sauber csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn bírálta élesen a venezuelai pilótát. Kaltenborn akkor úgy nyilatkozott, nagyon bosszantó, hogy Maldonado sorozatosan részt vesz különböző incidensekben, és legtöbbször ő az okozója is azoknak. „Mit lehet erre mondani? Nem ez az első alkalom, hogy ilyen esetbe belekeveredik. Nagyon-nagyon bosszantó, hogy megint ő az” – mondta.

 Hakkinen



A Lotus pilótája egészen máshogy látta a helyzetet, nem sokkal ezután úgy nyilatkozott, minden apró hibás manőverért büntetést szabnak ki a Formula-1-ben, és egyáltalán nem ért egyet azzal, hogy Brazíliában büntetést kapott – szerinte a versenyzés része az is, hogy néha koccannak az autók. Az esetet már többen kommentálták, ezúttal Mika Hakkinen nyilatkozott Maldonadóról – a finn Kaltenbornnal ért egyet.

„Ha egy versenyző nem tanul a hibáiból, akkor keményebb szankciókat kell bevezetni vele szemben” – mondta Hakkinen a finn Ilta Sanomat című lapnak. „Maldonado pedig nem úgy tűnik, mint aki tanul belőlük. Úgy gondolom, hogy ha valaki ellene csatázik, akkor nem tudhatja, hogy mit fog csinálni a következő pillanatban. Megérteném, ha az utolsó körökben menne a harc, vagy a győzelemről lenne szó, de általánosságban véve azt mondhatom, hogy többet kellene használnia a józan eszét.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: