DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Schumacher továbbra is küzd a gyógyulásáért

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher továbbra is harcol – árulta el Jean Todt, az FIA elnöke, aki a család közeli barátja, így rendszeresen érdeklődik egykori versenyzője állapotáról.

Már 22 hónapja, hogy Schumacher súlyos síbalesetet szenvedett, a család pedig egyáltalán nem ad ki információkat arról, milyen állapotban van, illetve hogy halad a hétszeres világbajnok gyógyulása. A hozzátartozók, illetve Sabine Kehm, a német menedzsere azt az információt erősítette csak meg, hogy Schumacher rehabilitációja otthonában folytatódik – a részletekkel kapcsolatban azonban csupán pletykák jelennek meg a sajtóban.

 Todt, Schumi



Todt a Mexikói Nagydíj hétvégéjén néhány szóban beszélt arról, hogy Lewis Hamilton harmadik világbajnoki címe után eszébe jutottak azok az idők, amikor ő ünnepelt a Ferrarinál Schumacherrel. „Érdekes volt a múlt hét, miután Lewis [Hamilton] harmadszor nyerte meg a bajnokságot. Látjuk a számokat [utalt a hétszeres világbajnokra – a szerk.], és nagyon büszke vagyok arra, amit Michael elért. Olykor elfelejtjük, hogy mit tett.”

A francia szakember azt is elárulta, gyakran meglátogatja barátját otthonában, és folyamatosan tartja a kapcsolatot a Schumacher családdal. „Michael közeli barátom, a családja közel áll hozzám, és én is hozzájuk. Nagyon gyakran látom Michaelt, még mindig harcol, és nekünk a családdal együtt ugyanezt kell tennünk” – mondta Todt. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: