DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ilyen bolondozással dobhatnák fel az F1-et is?

Romain Grosjean szerint nincs rendjén, hogy egy esős pénteki edzésnap alatt a rajongók alig látják az autókat a pályán. Egy ahhoz hasonló megoldást javasol, amivel a MotoGP épp ezen a hétvégén kísérletezett.

A kétkerekűek világbajnokságában, a MotoGP-ben egy szokatlan műsorszámmal pezsdítették fel a hétvégét most pénteken Motegiben, amikor a sorozat sztárjai apró elektromos hajtású motorokra pattantak, s önmaguk és a nézők arcára is mosolyt csalva ezeken is teljesítettek egy komolytalan, szórakoztató versenyt.

Grosjean szerint az F1-ben is fontolóra kellene venni valami hasonló betéteseményt, hiszen mindig fennáll a veszélye, hogy a pénteki edzésnapok nem nyújtanak elég látványosságot a nézők számára. Suzuka után most Szocsiban is így járt a mezőny, hiszen mindkét gyakorlás részben vagy teljesen vizes pályán zajlott.

Dppi_11115040_010



„A MotoGP közösségi oldalán lehet látni, hogy micsoda versenyt rendeztek miniatűr járgányokkal, mindezt pedig azért, hogy a rajongók jól szórakozzanak” - mutatott rá a Lotus franciája a Motorsportnak nyilatkozva. „Talán mi is csinálhatnánk valami hasonlót - noha igaz, hogy egy kis F1-es autót sokkal nehezebb lenne létrehozni, mint egy kis motort.”

„Egy ilyen nap, mint ez a pénteki volt, nem jó a nézőknek, viszont ha mi kihajtunk ilyen körülmények között, könnyen összetörhetjük az autót, és ha nincsenek tartalékelemeink, akkor mihez kezdünk? A fő célunk az, hogy versenyezzünk és pontot szerezzünk vasárnap, ezért nem akarunk olyan kockázatot vállalni, amire nincs is szükségünk. Szóval nincs határozott válaszom.”

„De ha mindannyiunkat beültetnének egy gokartba, őrülten jókat nevetnénk, mivel mind szenvedélyesen szeretünk versenyezni, és közben jól szórakozni. Azért hoztam fel a MotoGP-t példaként, mert kedvelem a sorozatot, és Instagramon láttam, hogy milyen jót bolondoztak a kis motorokkal.”

A szezon korábbi szakaszában már a Stratégiai Csoportban is felmerült annak ötlete, hogy a versenyhétvégék során egy különálló eseményen egyenautókkal is összemérhessék tudásukat az F1-es mezőny tagjai. Talán egyszer még tényleg meg is valósul valami hasonló.

Dppi_11115040_007

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: