DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Raikkönen már csak a Ferrariért versenyez

Kimi Raikkönen nem biztos benne, hogy még idén sikerül helyrehozniuk azokat a dolgokat, amelyek hátráltatják a teljesítményét, így mostantól a csapat és Sebastian Vettel sikerét helyezi előtérbe a pályán.

A finn 2015-ben ugyan formajavulást mutatott tavalyhoz képest, ennek mértéke azonban nem lőhető be pontosan, hiszen a tél folyamán a Ferrari jelentősen előrelépett, ő maga viszont továbbra is rendszeresen alulmarad csapattársához viszonyítva. Az idén még csak két dobogót szerző Raikkönen az előző évben sem tudta a legtöbbet kihozni az autóból, és ebben a szezonban is hasonló gondok miatt szenved.

Dppi_00115013_237



„A célunk mindig a győzelem, máskülönben nem is lennék itt. Ez az év azonban nem a vártak szerint alakult számomra. Az én oldalamról gondoskodnunk kell még néhány dologról, hogy a végeredmény is olyan legyen, amilyet szeretnénk. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy még idén összeálljanak a dolgok, de ha nem történik meg ebben az évben, akkor jövőre ismét megpróbáljuk” - mondta Suzukában Raikkönen, aki biztosan még egy idényt a Ferrarinál marad.

A finn jelenleg 96 pontos hátrányban van csapattársához képest, így már csak Vettelnek maradt esélye arra, hogy még megpróbáljon beleszólni a Mercedesek csatájába, és esetleges hibáikat kihasználva akár a bajnoki címért is megszorongatni őket. Raikkönen azt mondja, mindenben támogatni fogja a németet ennek elérésében.

„Reméljük, hogy mindkettőnk számára pozitív kicsengéssel zárul majd a szezon. Én nem igazán vagyok már harcban a bajnokságért, szóval a legutolsó versenyig a Ferrariért harcolok. Semmi gondom nem lesz azzal, ha ennek érdekében kell cselekednem a pályán, hiszen korábban is tettem már ilyet” - utalt a finn talán a 2008-as szezonra, amikor Felipe Massa mögött játszott hátvédet a szezon utolsó futamain.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: