DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Massa nem hasonlítaná Hamiltont Sennához

A brit versenyző Szingapúrban utolérheti példaképét győzelmek számában. Felipe Massa, Hamilton korábbi nagy ellenfele és Senna honfitársa szerint ez semmin sem fog változtatni.

A Szingapúri Nagydíjat megelőzően a figyelem középpontjába került a háromszoros világbajnok, Ayrton Senna, aki pályafutása során 161 versenyen 41 futamgyőzelmet szerzett. Lewis Hamilton 160 futam alatt 40-nél tart, így az éjszakai nagydíjon pontosan beállíthatja gyerekkori hőse eredményét. Hamilton nem győzi hangsúlyozni, milyen fontos lenne számára ez a siker. A brit érzelgősen azt is hozzátette, kötelességének érzi, hogy Senna helyett is versenyeket nyerjen, akivel barátok lennének, ha a brazil még élne.



Felipe Massa, aki 2008-ban Lewis Hamilton legnagyobb riválisa volt, emellett pedig Brazíliában, Ayrton Senna országában nőtt fel, úgy gondolja, hogy Hamilton sikerei nem fogják más fényben feltüntetni az előd eredményeit.

„Egészen biztosan nem változtat rajtuk. Senna volt a legjobb versenyzőnk, aki túl korán elveszítette életét. Sokkal többször győzött volna, és valószínűleg még pár bajnoki címet is szerez” – mondta a brazil pilóta, aki elismeri Hamilton érdemeit is. A brit 30 évesen tudja felmutatni azt a statisztikát, melyet Senna 34 esztendősen. „Ha Lewis életkorára gondolsz, akkor igazán lenyűgöző, amit végrehajtott. De biztos vagyok abban, hogy Brazíliában semmi nem fog megváltozni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: