DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Rosberg hátrányban, visszarakták a régi motort

Nico Rosberg hétvégi győzelmi esélyei valamelyest csökkentek szombaton, a Mercedes ugyanis a Spában használt, korábbi motorra cserélte ki a Monzába hozott új változatot, miután felfedeztek egy problémát.

Dppi_00115013_227



A Mercedes a rendelkezésére álló mind a hét zsetont felhasználva felfrissített hajtásláncot adott Hamiltonnak és Rosbergnek Monzában, a vélekedések szerint pedig ennek hatása meg is mutatkozik abban, hogy a brackley-i alakulat autói a korábbiaknál is nagyobb előnnyel rendelkeznek a riválisokkal szemben.

Ám a továbbfejlesztett erőforrást Rosberg végül mégsem használhatja az időmérőn és a versenyen, miután a csapat kénytelen volt eltávolítani azt a W06 Hybridből a harmadik szabadedzés után - ahol a német a harmadik leggyorsabb időt futotta.

„Noha ebédidő van a paddockban, de nálunk a srácok számára nincs pihenés a garázsban az időmérő előtt” - írta a Mercedes Twittere. „Egy ismeretlen eredetű motorprobléma ütötte fel a fejét Nico autójában a harmadik edzésen, emiatt pedig az ő autójában visszatérünk ahhoz a hajtáslánchoz, amit Spában használt. Mivel ezt az egységet korábban már bevetettük, Nico nem kap büntetést a motorcseréért.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: