DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Perez: Bejelentés még nincs, döntés már van

Bár hivatalos bejelentésre még nem került sor Sergio Perez jövőjét illetően, a mexikói F1-es Monzában egyértelműen leszögezte, hogy hol tervezi folytatni pályafutását a 2016-os szezonban.

A Force India ezen a héten kedden jelentette be, hogy két évvel meghosszabbították Nico Hülkenberg szerződését, azaz a német versenyző továbbra is a silverstone-i istállónál versenyez majd. A másik pilóta, Sergio Perez maradásáról viszont nem esett szó a közleményben, annak ellenére, hogy a tavalyi szezon végén többéves hosszabbításról szóltak a hírek.

Pontosan emiatt nemrég közölt 2016-os pilótafelállásunkban nem is tüntettük fel a mexikói nevét a Force India csapatánál, ám mindössze percekkel később napvilágot látott egy nyilatkozat a karrierje során négy dobogót gyűjtő versenyzőtől, melyben leszögezte, hogy a jövő évben is Hülkenberg mellett kíván versenyezni, szerződéssel rendelkezik, s a hivatalos bejelentésre is sor kerül még a következő futam előtt.

perez_spa2_cs



„Nagyszerű hír a csapat számára” – kommentálta Perez Monzában Hülkenberg bejelentését. „Remek pilótának tartom, s úgy gondolom, hogy rövidesen én is beszámolhatok bizonyos hírekről. Szerződésem van a csapattal, s jelenleg a szponzoraimmal együtt azon dolgozunk, hogy megtörténhessen a bejelentés, miután minden letisztult. Közeleg már ez a pillanat, reményeim szerint a következő verseny előtt el is érkezik.

Amikor megkérdezték tőle, hogy nézelődik-e másfelé is, a mexikói határozott választ adott: „Nem, szerződésem van, az az elsődleges célom, hogy itt maradjak” – felelt, majd azt is elárulta, hogy a hosszú távú közös jövőről is tárgyalnak a csapattal: „Több dologról egyezetünk, egyértelmű, hogy a csapat felfelé tart, és nagyon törekszik. Ismerem az istálló terveit, úgyhogy nagy örömmel maradok itt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: