DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Mercedes: A Red Bull inkább ártana nekünk

A Mercedes motorsport-igazgatója úgy véli, hogy a Red Bull Renault-val szembeni viselkedése nem egyezik a filozófiájukkal, ami alááshatja a két cég között küszöbön álló motorpartneri szerződést.

Nyilvánvaló, hogy a Mercedesnél nem csak ezért vonakodnak erőforrásokat számítani a Red Bullnak, hanem azért is, hogy ha a csillagosok motorjai dohognának a mindig remek karosszériát gyártó Milton Keynes-iek autójában, könnyen lehet, hogy megingathatnák a sportágat második éve utaló németek trónját. A Mercedes abban látja a kapcsolat előnyét, hogy marketingszempontból hasznot tudnának húzni a világ legnagyobb energiaital-gyártójából, de ahogyan Toto Wolff is rávilágított, egyelőre több negatívumot hozhat a szerződés.



„Ha a csapatunk szempontjából ítélem meg a helyzetet, olyan megegyezésről van szó, amelynek nem szabad megtörténnie” - nyilatkozta Wolff Brisighellában, ahol a Mercedes nevében vette át a Lorenzo Bandini-trófeát. „Az autónk és a sikereink kemény munka, és a Daimlertől származó komoly befektetések eredménye. Mi felépítettünk egy győztes gárdát, miközben jelenleg van egy csapat, amely úgy döntött, nem akar tovább együttműködni jelenlegi partnerével. Ez nem összeegyeztethető a filozófiánkkal. Még nem történt semmi ez ügyben, mert még nem mérlegeltük a kapcsolat előnyeit, ugyanis valószínűleg több hátránnyal járna.”

A Red Bull két csapatának jelenleg motort szállító Renault valószínűleg a hétvégén jelenti be hosszú távú terveit, melynek potenciális témája a Lotus felvásárlása lesz. Ez minden bizonnyal azt jelentené, hogy Milton Keynes-nek és Faenzának is új partner után kellene néznie, ami a Mercedes mellett egyedül a Ferrari lehetne. Toto Wolff gárdája azonban inkább megfontolná azt, hogy a Manort lássa el erőforrásokkal, így nem ásná alá saját pozícióját, sőt, akár utat is nyithatna az F1-be védencének, Pascal Wehrleinnak is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: