DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Button csak esélyt akar, hogy harcolhasson

Ritkán utazik egy csapat olyannyira lemondóan egy versenyhétvégére, mint a McLaren az F1-es Olasz Nagydíjra. Jenson Button és Fernando Alonso legszívesebben már túl lennének az egészen.

A szezon eddigi futamain nagyon jól kirajzolódott, hogy a még mindig a versenyképes teljesítményt hajszoló Honda erőforrásának gyengeségei a hosszú egyenesekben mutatkoznak ki a legjobban, hiszen motorjuk végsebesség terén jelentősen elmarad a három rivális gyártóétól. Már Spában is nehézségeket okozott ez nekik, Monza azonban egyenesen a tempóhiányban szenvedő autók rémálma a hosszú padlógázos szakaszaival, amelyeket csak néhány sikán és visszafordító köt össze.

Dppi_00115011_194



Buttonnak nincsenek is nagy kívánságai a hétvégére, csupán annyi, hogy a Belga Nagydíjon tapasztalt ERS-hiba ne hátráltassa őt ismét, hiszen akkor menthetetlenül a többiek mögött kellene kullognia.  

„Keményen dolgozunk ezen, és bízunk benne, hogy a probléma nem fog megismétlődni Monzában, hiszen akkor lehetetlenné válna, hogy tartsam a tempót a mezőnnyel” - mutatott rá a brit. „Az lesz a legfontosabb számunkra, hogy a maximumot hozzuk ki az autóból szombaton, amivel legalább esélyt adnánk magunknak arra, hogy harcban maradjunk a többiekkel vasárnap délután. A nehézségek ellenére az autó balansza rendben volt Spában, és különösen az időmérőn volt azt jó érzés vezetni, ennek fényében pedig Monzából a lehető legtöbbet akarjuk kihozni. Az Európán kívüli versenyek pedig, amelyek jobban fekszenek majd az autónknak, még csak most jönnek.”

A McLaren két világbajnok pilótája közül csak Fernando Alonso büszkélkedhet futamgyőzelmekkel a pályáról, ezek viszont most talán csak annyiban segíthetnek majd neki, hogy a nehéz hétvége során szép emlékekre tud majd visszarévedni.

„Kétszer nyertem már Monzában karrierem során - 2007-ben a McLarennel -, és mindkét alkalom hihetetlenül különleges volt. Erre a versenyre azonban vissza kell fognunk az elvárásainkat, hiszen tudjuk, hogy a pálya nem fog feküdni az autónknak. Kemény hétvége előtt állunk, de ugyanúgy fogjuk nyomni, mint mindig, megpróbálva minél többet tanulni a csomagunkról” - mondta Alonso a wokingi istálló futamelőzetesében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: