DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Toro Rosso már csak egy területen szeretne javulni

A tehetséges versenyzőpáros adott, a remek karosszéria szintén, már csak a megbízhatóságon szeretne javítani a faenzai F1-es csapat, hogy elérjék a konstruktőri bajnokság 5. helyét.

2008 óta nem zárt olyan előkelő helyen versenyt a Toro Rosso, mint a hétvégi Magyar Nagydíjon, ahol Max Verstappen negyedikként ért célba. Az öröm még teljesebb lehetett volna, hiszen Carlos Sainz sokáig Fernando Alonsóval csatázott, így legalább a hatodik-hetedik pozíció kinézett számára a mozgalmas verseny végén, az üzemanyagnyomás hibája azonban térdre kényszerítette, mindössze 9 körrel a verseny vége előtt. Noha a konstruktőri tabellán az ötödik hely a gárda célja, kettős pontszerzések nélkül nehéz lesz elérni – Franz Tost csapatfőnök szerint egy terület kivételével minden adott hozzá.



„Ahhoz, hogy pontokat szerezzünk, meg kell látnunk a kockás zászlót, mert a fő problémánk a megbízhatóság” – idézte az osztrákot a PlanetF1.com. „Nagyon jó karosszériánk van, valamint két tehetséges, fiatal, de érett versenyzőnk. Sajnos megbízhatóság terén nem vagyunk olyan jók, mint amilyenek lenni szeretnénk, mert a húsz lehetőségből csak tizenegy alkalommal tudtuk befejezni a versenyeket. Ez azt jelenti, hogy a kilenc kieséssel nehéz elérni azt a pozíciót, melyet szeretnénk – az ötödiket a konstruktőri világbajnokságban.”

Tost szerint, ha sikerül javítani a megbízhatóságon, a szezon második felében sikerülhet olyan eredményeket elérni, melyek lehetővé teszik a kitűzött cél megvalósítását. „Év elején azt gondoltam, hogy lehetséges az ötödik hely megszerzése, hiszen a szélcsatornás és a normál tesztek is remek eredményeket mutattak. Most még mindig amondó vagyok, hogy sikerülhet, különösen az erős budapesti eredmény után, melynek köszönhetően már csak nyolc pont választ el minket attól a csapattól, mely az ötödik helyen áll.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: