DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hamilton: A McLaren ma egy sötét hely

Lewis Hamilton drukkol egykori csapatának, hogy mielőbb lábaljanak ki a jelenlegi mélypontról, miközben a szenvedést megélő Jenson Button a pozitív hozzáállás fontosságáról beszél.

A jelenleg már a Mercedesnél sikert sikerre halmozó brit szívében örökre fontos helyet fog betölteni a McLaren, hiszen Ron Dennis csapata indította el versenyzői pályafutását, majd pedig hat éven át az F1-ben is velük versenyzett, ami alatt első világbajnoki címét is megszerezte.

Hamilton éppen ezért fájó szívvel nézi, amint egykori csapata nem tud zöldágra vergődni a Honda hajtásláncával, és az év kezdete óta folyamatosan a mezőny hátsó régióiban küszködik.

Dppi_00112020_302



„Mind tudjuk, hogy nagy kihívással néznek szembe ebben az évben, és számomra különösen nehéz ezt látni” - mondta Hamilton, amikor a McLaren helyzetéről kérdezték. „Hiszen egy nagyszerű csapatról van szó, amely hatalmas sikereket ért el a múltban, és amelynek én is sok éven át a tagja voltam. Teljesen abnormális őket ebben a helyzetben látni.”

„Ám van náluk egy nagyszerű Ron Dennis, nagyszerű mérnökök és olyan csapatszellem, amely azt hiszem, végül segít nekik átvészelni ezt az időszakot. Jelenleg egy sötét helyen vannak, de remélhetőleg van fény az alagút végén.”

A McLaren kilenc futam alatt mindössze öt pontot gyűjtött össze, amivel az utolsó előtti helyen állnak a bajnoki tabellán. Küszködésüket még szürreálisabbá teszi, hogy két világbajnok pilóta vezeti az autókat Jenson Button és Fernando Alonso személyében. Button elmondása szerint jelenleg már azzal is sokat segíthet a csapaton, ha a folyamatos csalódások ellenére sem mutatja magát frusztráltnak.

„Mind küzdünk azért, hogy megőrizzük a mosolyt az arcunkon, hiszen nehéz helyzetben vagyunk” - mondta Button. „Nekem is voltak kiábrándító napjaim, amelyeken egyáltalán nem voltam boldog. Ám nincs értelme letörtnek lenni, hiszen az egyáltalán nem fog nekünk segíteni a fejlődésben. Jelenleg a lényeg az, hogy precíz visszajelzéseket adjunk és minden helyzetből a legtöbbet hozzuk ki. Mosolyogni mindig jobb, mint morogni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: