DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Button: Csoda, hogy nem volt több balesetünk

A mclarenes Jenson Button igen meglepett amiatt, hogy az autójuk gyengeségei és rossz rajtpozícióik ellenére sem kerültek bele több első körös balesetbe az F1 idei szezonjában.

Button legutóbbi nagydíja mindössze három kanyar erejéig tartott, hiszen a megpördülő csapattársa, Fernando Alonso eltalálta, amikor számos autó összeütközött a rajt után alig néhány száz méterrel. „Egy baleset lehetősége mindig benne van a pakliban, ha ilyen hátulról indulsz, mindössze az lep meg, hogy nem fordult elő gyakrabban. A probléma az, mikor hátulról rajtolsz, hogy több autó van előtted, akik esetleg ütközhetnek. Ez néha megtörténik, épp ezért mielőbb fel kellene gyorsulnunk, hogy ne találhassuk magunkat ilyen helyzetben.”

button_aut_boksz



Button elmondta, hogy Alonsóval néha nincs más választásuk, bele kell keveredniük, nem játszhatnak mindig biztonságosan. „Nem hagyhatjuk, hogy az első körben mindenki elmenjen, küzdeni és versenyezni vagyunk itt. Versenyzőként szükségünk van erre, igaz idén az autónk tempója miatt nem sokszor volt erre lehetőségünk. Harcolnunk kell, de mikor ilyen hátul vagy, többször történik baleset.”

Button elismerte, hogy Alonso nem tehetett mást abban a pillanatban, nem kerülhették el az ütközést. „Két autó összeakadt, Alonso pedig megpróbálta kikerülni őket. Úgy gondolom, hogy elvesztette az irányítást, mialatt próbált odébb menni. Mellette voltam, úgy hittem van elég hely számára, azt viszont nem vettem észre, hogy megpördült. Eltalálta a hátsó kerekemet, az autóm a levegőbe emelkedett, majd keményen értem földet, mire a motor megállt.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: