DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Mercedes: Hamilton döntötte el, hogy bejön

A kétszeres világbajnok remekül időzített kiállásával nyerte meg hazai versenyét, a Brit F1-es Nagydíjat. A csapat részéről Toto Wolff elárulta: nem ők, hanem a versenyző választotta ki a pillanatot, mikor bokszba állt átmeneti abroncsokért.

Harmadik silverstone-i győzelmét aratta a Mercedes színeiben Lewis Hamilton 2008 és 2013, előző két világbajnoki éve után, ezúttal pedig első alkalommal pole-pozíciót és leggyorsabb kört is gyűjtött a maximális pontszám mellé. A brit pilótát a verseny második szakaszában Nico Rosberg már utolérte, és kis híján megelőzte, mikor az erősödő esővel egy időben Hamilton csapattársa előtt a bokszba állt, hogy intermediate abroncsokra váltson. A taktikai húzásnak köszönhetően a leintésnél 11 másodpercet vert Rosbergre.



„Lewis döntése volt, hogy bejöjjön. Megadtuk neki a választást. Tökéletes időben tette, ennek köszönhetően pedig előnyre tett szert” – nyilatkozott Toto Wolff, a Mercedes üzleti főnöke a BBC Sportnak, a versenyzőnek tulajdonítva a remekül időzített húzást. „A Williams nagyon gyors volt, mindkét pilóta kivételesen rajtolt, azután pedig lehetetlennek tűnt megelőzni őket. Az időjárás aztán szeszélyesebbé vált, és kisegített minket.”

Zajlott még egy kevésbé meghatározó, de figyelemreméltó közjáték a bokszban, még az első, száraz gumis kiállások előtt, miközben a Williams vezette a verseny: a Mercedes szerelői felálltak a bokszutcában, mintha kerékcserére készülnének, azonban egyik versenyző sem állt ki abban a körben. Wolff elismerte, a Williamst akarták megtéveszteni. „Néha szükség van ezekre a kis játékokra, de nem sikerült átverni őket” – mondta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: