DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hirtelen Button lett a legszerencsétlenebb versenyző

Irigykedünk a McLaren-Honda F1-es pilótájának kitartására, hiszen nagyon távolinak tűnik a monacói pontszerzés - azóta alig egy versennyi távot tett meg három futam alatt.

Ő már csak tudja, milyen a mezőny egyik leggaládabb autójában róni a köröket, és reménykedni a szebb jövő felől – 2007-ben és 2008-ban ugyanez a procedúra játszódott le a Hondánál, amikor két szezon alatt mindössze kilenc egységet kapart össze. Ahogyan akkor is, most is nagyon távolinak tűnik az alagút vége, de a McLarennél immáron harmadik éve leszálló ágban van. Csak bízni tud, és mi is csak bízni tudunk benne, hogy a karrierje korántsem, annak ellenére, hogy ő a mezőny legtapasztaltabb versenyzője, és 35 évével a mezőny második legidősebbje egyben. A szerencsétlenül alakult Brit Nagydíj után szokásához híven rendíthetetlen maradt, megőrizve hidegvérét, nem úgy, mint csapattársa, aki első 2015-ös pontja ellenére sem volt elégedett.



„Az első körben két autó ütközött előttem a hármas kanyar csúcspontján. Fernando megpróbálta elkerülni őket azzal, hogy jobbra mozdul, de valószínűleg elvesztette az autója hátulját, és elkapta a bal hátsó kerekemet. Az ütközéstől megemelkedett az autóm, és leállt – mivel a motorból elment a hajtás, nem tudtam mást tenni, meg kellett, hogy álljak” – nyilatkozta Button, akinek ez volt a 16. versenye Silverstone-ban, de még egyszer sem tudott a dobogóra állni hazai közönsége előtt.

„Amikor a mezőny végéről indulsz, mindig nagyobb az esélye belekeveredni valamilyen incidensbe, mert az autók sokkal nagyobb sebességről kezdenek lassítani. Viszont szeretném megemlíteni, hogy a közönség milyen fantasztikus volt egész hétvégén. Még engem is megtapsoltak a versenyem után. Nagyszerű volt a hangulat, egészen különleges, és sokkal többet szerettem volna mutatni nekik ma” – tette hozzá a brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: