DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Fordult a kocka: Ericsson megverte Nasrt

Habár a Sauber két pilótáját csak egyetlen pozíció választja el egymástól, a svéd Ericsson Q2-be jutott, míg a gumikra panaszkodó brazil újonc már az első etapban kiesett.

„Az eredmény a szabadedzéseket tükrözi. A silverstone-i pálya, ahogyan számítottunk rá, megnehezíti a dolgunkat” – fogalmazott Monisha Kaltenborn, a Sauber csapatfőnöke. A Ferrari-motoros istálló a hétvége eddigi részében szenvedett, a helyzet pedig nem javult az időmérőn sem, amelynek első etapjában Felipe Nasr 16. helyen, a két McLaren és két Manor társaságában búcsúzott.

„Kissé csalódott vagyok a kiesés miatt, a szabadedzéseken ugyanis sikerült jó egyensúlyt találni. Az időmérőn szenvedtem a gumikkal, mivel a hőmérsékletük nem volt ideális, emiatt nehézséget okozott működésre bírni őket. Mindemellett pozíciókért akarok harcolni a versenyen” – jelentette ki a brazil pilóta.



Csapattársa, Marcus Ericsson továbbjutott a Q2-be – a Sauberen belüli harc kimenetele azért is különleges, mert kettejük közül rendszerint Nasr nevét láthatjuk az eredménylisták kedvezőbb pozíciójában, amit a pontversenyben gyűjtött 16 és 5 pontjuk is példáz. A középső etapban Ericsson nem tudott kiemelkedőt alkotni, utolsóként zárta a szakaszt, így a 15. helyről indulhat, csupán egy pozícióval a csapattárs elől.

„Tudtuk, hogy nehéz hétvégénk lesz. De edzésről edzésre lépéseket tettünk meg az autóval, ami fontos volt. A Q1-ben jól éreztem magam a kocsival. Tudtuk, hogy nehéz lesz a Q2-ben, de végül sikerült bejutni. Kár, hogy nem vagyunk versenyképesebbek itt, de továbbra is van lehetőségünk, hogy kihozzuk a maximumot teljesítményünkből. A holnapi versenyen bármi megtörténhet” – nyilatkozott a svéd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: