DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A meleg és a hideg is betehet a taktikának

A Pirelli pénteken még bizonytalan volt azt illetően, hogy milyen gumitaktikát preferálhatnak majd a csapatok az F1-es Brit Nagydíj során, az időmérő napja után azonban már tisztábban látnak.

A gumicég a két legkeményebb keverékkel érkezett Silverstone-ba, amelyek eddig meglehetősen tartósnak bizonyultak, így a Pirelli sportigazgatója nem is számít különösebb problémákra a futam napján.

Dppi_00215004_189



„Ha az idő ugyanilyen marad, mint ma volt, akkor a legtöbb versenyzőt illetően egykiállásos taktikára számítunk. De ha melegebb vagy hűvösebb lesz, akkor könnyen lehet, hogy két kerékcserét választanak majd. A brit időjárás azonban híresen kiszámíthatatlan, így még nem szabad következtetéseket levonnunk” - óvatoskodott Paul Hembery.

A Pirelli rámutatott, hogy a hűvösebb idő mellett többet csúszkálhatnak a gumik, és ez idézhet elő nagyobb kopást, míg a hőmérséklet emelkedése esetén a gyorsabb elhasználódás okozhat gondot. Úgy számolják, hogy az egy kiállás mellett döntők az 52 körös verseny 23. körében cserélhetik le majd ideális esetben a közepes keverékeket a keményekre, míg a két cserére voksolóktól a 17. és a 34. körben várható a bokszlátogatás.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: