DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Újdonság a brit nyár a Pirelli számára

Régóta nem fogadta már ilyen meleg idő az F1 mezőnyét a Brit Nagydíjon - noha a verseny már jó ideje őrzi koranyári időpontját a naptárban, ritkán fordul elő, hogy nem fenyegeti eső a mezőnyt.

Erre a hétvégére ugyanis minimális a csapaték valószínűsége a pálya felett, pénteken pedig 23 fokos levegő- és 40 fok feletti aszfalthőmérséklet köszöntötte a mezőnyt, ami Nagy-Britanniában már igazi kánikulának számít. A versenyzőket meg is lepte valamelyest a meleg, a Pirellinél azonban erre is fel voltak készülve.

Dppi_00115010_049



„Az elmúlt öt év során még nem tapasztaltunk ilyen forró körülményeket a silverstone-i nagydíjhétvégén, és éppen ennek a lehetősége késztetett minket arra, hogy a két legkeményebb gumit hozzuk a pályára” - mondta Paul Hembery, az olasz gumicég sportigazgatója. „Az oldalirányú erőhatások tekintetében Silverstone a három leginkább megerőltető helyszín egyike a szezon során, a terhelések tehát nem elhanyagolhatók.”

A péntek alapján gyakran már körvonalazni lehet a vasárnapi legnépszerűbb taktikát, most azonban az időjárás miatt ez még nem lehetséges. „A gumik eddig pontosan úgy teljesítettek, ahogy azt vártuk is, de még nem teljesen egyértelmű, hogy egy- vagy kétkiállásos lesz-e a verseny vasárnap” - folyatta Hembery. „Az időjárás ugyanis itt igencsak változékony, ami nagy hatást gyakorol majd a pálya állapotának javulására. Az abroncsok elhasználódása nem kellene, hogy gondot jelentsen, viszont azért számítunk bizonyos mértékű kopásra, ami remélhetőleg stratégiai változatossággal és több előzési lehetőséggel jár majd.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: