DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Ha nem javulok, baj lesz

Lewis Hamilton tudja, hogy egyelőre lemaradásban van csapattársához képest Silverstone-ban, ám edzéselsőségei ellenére Nico Rosberg sem teljesen boldog, szerinte az időjárás még mindent felkavar majd.

A brit az első edzésen sokáig az élen állt, ám a végén a műszaki hiba után a pályára visszaérkező Rosberg elrontotta az örömét, majd a második gyakorláson már mindvégig lassabbnak bizonyult a németnél könnyű és feltankolt autóval is, és összesítésben csak a negyedik lett. Furcsa tempóhiányára már a rádión is panaszkodott.

Amikor arról kérdezték Hamiltont, szerinte mennyit lesz még képes javulni a hétvége során, így felelt: „Remélhetőleg sokat, mert ha nem, akkor bajban leszek. Nem volt ez a legkönnyebb napok egyike, de általánosságban azért rendben ment. A hosszúetapos menetem mindenesetre nem sikerült túl jól, dolgozni fogunk még a beállításokon. Le kell ülnöm, hogy rájöjjek, mivel van a gond, az általános balanszot kell rendbe hoznunk.”

Dppi_00115010_068



Bár Rosberg aligha kezdhette volna jobban a hétvégét, szerinte mégsem szabad sokat kiolvasni a mai eredményekből, hiszen a futamon teljesen más körülményekre számít.

„Nem vagyok különösebben boldog” - mondta a bajnoki tabella második helyezettje. „Az autó még mindig összevissza mozgott. Talán a pálya okozta a nehéz körülményeket, és az a tény, hogy ma sokkal melegebb volt, mint amilyen időre vasárnap számítunk. Szóval óvatosnak kell lennünk, hiszen a ma működő balansz vasárnap már koránt sem lesz ideális. Ez jelenti az igazi nehézséget, és ezért kell előregondolkodnunk. Mindenesetre értékes napon vagyunk túl, amely során sokat tanultam.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: