DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Verstappen a Toro Rossót dícsőiti

Max Verstappen, az F1 jelenlegi legfiatalabb tagja, legutóbb a saját autóját magasztalta, miközben hisz abban, hogy a Mercedes mögött a csapatuk építette a második legjobb autót.

Mialatt a Toro Rosso a világbajnoki tabella nyolcadik helyét foglalja el a maguk 19 pontjával, addig a holland újonc meg van győződve arról, hogy a csapatának kemény kompromisszumot kell kötnie annak érdekében, hogy az autójuk versenyképes legyen még akkor is, ha a Renault-motor miatt, így a megfelelő erő nélkül, hátrányba kerülnek a többiekkel szemben.

Max Verstappen Red Bull Ring helmet



Mikor megkérdezték arról, hogy szerinte hol szerepel a rangsorban az STR10, akkor Verstappen magabiztosan azt válaszolta, hogy a Mercedes mögött. „Ha van egy gyors motorod, akkor természetesen az autód is jobbá válik. Néha a határ fölött mész, próbálva nyerni egy vagy két századot, amit úgyis elveszítesz az egyenesekben” — nyilatkozta.

Emellett megemlítette, hogy csapatának jelentős kompromisszumkészségre van szüksége, mivel ki kell egészíteniük autójukat mindazzal, ami segít abban, hogy eredményesek legyenek a Renault-motorok gyengeségei ellenére. „Minden megegyezés kérdése, mivel meg kell állapítanunk az erősségünket, ami nem más, mint a leszorítóerő. Ez eléggé nehéz számunkra, főleg az olyan pályákon, mint Kanada vagy Ausztria, nem volt túl könnyű megtalálni az ideális egyensúlyt. Számunkra kissé nehezebb, mivel a Mercedesnél nem számít az, ha kicsivel lassabban vagy gyorsabban mennek, az egyenesekben úgyis gyorsabbak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: