DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Wolff: Be kellene fejezni az F1 kritizálását!

Az elmúlt hetek negatív szólamai miatt már Toto Wolffnak is elege lett - a Mercedes F1-es csapatának vezetője szerint mindenki jobban tenné, ha nem vetnének tovább rossz fényt a sportágra.

Unalmas versenyek, lassú és csendes autók, melyeket könnyű vezetni, egyéniségek nélküli mezőny, a szenvedő kiscsapatok, kilépéssel fenyegetőző konstruktőrök – ismerős, igaz? A sportág hírei legnagyobb százalékban ilyen dolgokról szólnak, ami csak tovább erősíti azt a rajongókban, hogy a Forma-1 egy nagy rakás szemétdomb és néhány pénzes vállalkozó játékszere lett, melyből teljesen kiveszett a sport szelleme és minden, korábban fellelhető izgalom.



Toto Wolffnak ebből lett elege – szerinte a résztvevőknek inkább építő jellegű kritikákat kellene mondaniuk, és megszólalásaikkal promótálni kellene az F1-et, ahelyett, hogy a nyilvánosság előtt folyamatosan lejáratják. „A termék, amit el kell adnunk, az jó, és ha nem Mercedes-alkalmazottként tekintek rá, izgalmas a versenyzés. Jó, ha egy csapat nyer folyamatosan? Nyilván nem, de ez megtörtént már a múltban is” – idézte Wolffot az Autosport.

„A Forma-1-ben kötelességünk, hogy ne járassuk le a sportágat, hiszen mind a nagykövetei vagyunk. Ha folyamatosan csak a negatívumokról esik szó, problémák spiráljába kerülünk. Nem hinném, hogy ez jó az F1 számára. Olvastam számtalan olyan megszólalást, melyek a Formula-E-t helyezték előtérbe ezzel szemben. Nem is akarok odamenni, hiszen van egy feladatunk a Forma-1-ben – ez a személyes véleményem erről.”

A címvédő és a jelenleg is vb-éllovas Lewis Hamilton szerint az a baj, hogy mindig csak néhány ember véleményét kiemelik a kontextusból. „Az a probléma, hogy mindenkinek van véleménye, de csak pár emberre hallgatnak igazán. Közben ki tudja, hogy igazuk van-e vagy sem? De jó irányba kell, hogy haladjunk, ha meg szeretnénk változtatni” – mondta a kétszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: