DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

London ismét szívesen fogadná az F1-et

Jelen hétvégén a Formula-E záróversenye zajlik a brit fővárosban, melynek polgármestere elárulta, továbbra sem tett le királykategóriás nagydíj megrendezéséről.

A Fomula-1-es „Londoni Nagydíj” lehetősége hosszú évek óta merül fel időről időre a sajtóban, habár a világváros nevezetességeit érintő utcai pályán zajló versenyhétvége mindeddig csak elképzelés maradt. Ezzel szemben a tavaly ősszel induló elektromos sorozat, a Formula-E már első szezonjában eljutott Londonba, a duplafutamos záróhétvégének a Battersea Park ad otthont. Ami biztos, a zaj miatt kevés panaszra lehet számítani, a nézők számát viszont 30 ezer főre becsülik.



London polgármestere, Boris Johnson maga is kipróbálta a pályát két tesztkör erejéig, ezután beszélt arról, a Formula-E-hez hasonlóan szívesen vendégül látná a Formula-1-et. „Egészen biztosan szeretném megvizsgálni a lehetőséget. Mindig érdekeltek az olyan projektek, melyek munkákat teremtenek, valamint növekedéshez vezetnek. A levegőminőség és zajhatás kérdéseit még át kell tekinteni. De pozitív vagyok, hogy kielégítő választ tudunk biztosítani.”

Bár a korábbi hírek szerint Bernie Ecclestone vállalkozna arra, hogy a szervezés költségeit fizesse, a jelentős rendezési jogdíjak így is Londonra hárulnának. Amennyiben nem találnának befektetőket, és ezeket közpénzekből kellene fedezni, a projekt városi tanácsban egészen biztosan nehezen találna elegendő támogatást.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: