DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Button hazai dobogóról álmodik

Sejti, hogy nem jövő hétvégén fog megvalósulni, de Jenson Button szeretne még visszavonulása előtt dobogóra állni Silverstone-ban – 15 próbálkozásból eddig sosem sikerült neki.

Másfél évtizedes pályafutása során Jenson Button 15 versenyt nyert, a dobogóra pedig kereken 50 alkalommal állhatott fel, de egyszer sem hazai versenyén, a silverstone-i Brit Nagydíjon. Valószínűtlen, hogy sorozatát az idei McLarennel fogja megszakítani, de álmodik arról, úgy fogja abbahagyni pályafutását, hogy állt hazai rajongói előtt a pódiumon.

„Nem úgy megyek Silverstone-ba, hogy azon gondolkodom, talán sosem fogok a dobogón végezni. Továbbra is reménykedem. A pódiumon akarok lenni a hazai közönségem előtt. Mindig is rendkívüli mértékben támogattak, amit meg akarok hálálni nekik” – idézi a planetf1.com Buttont, aki 16. alkalommal próbálkozik, bár ezúttal talán kisebb reményekkel, mint bármikor. „Realistának kell lenni, és felismerni, hogy talán most nem lehetséges, de az lehet a jövőben.”



Button Kanadában és Ausztriában is súlyos rajtbüntetéseket kapott motorcsere miatt – 15 és 25 helyest –, spielbergi meghibásodása ellenére bízik benne, hogy sorban harmadszor nem kényszerül ilyen sorsra. „Az ember sosem szeretne ilyen hétvégékkel a háta mögött megérkezni a Brit Nagydíjra, de a múltkori cserék oka épp az volt, hogy nem akartam büntetést vinni Silverstone-ba. Nem lesz könnyű hétvége, de mint mindig, nagyon érzelemdúsan fog alakulni a brit közönség számára. Nem fogunk nagy pontokat szerezni, de tudom, hogy támogatni fognak minket.”

„Mindenkinek fáj, ami jelenleg történik. Nekem nem fáj jobban, mint mindenki másnak” – magyarázta, amikor a McLaren szenvedéssel teli évéről kérdezték. „A csapat egyik szócsöve vagyok. Pozitívnak és magabiztosnak kell maradnom, mert 700 ember dolgozik a gyárban, akik nem jönnek el a nagydíjakra, számukra pedig nagyon nehéz átlátni, mi történik. Még mindig enyém a világ egyik legjobb állása. Szívesebben lennék az élen, de továbbra is egy F1-es autó vezetéséből élek meg.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: