DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

McLaren: Nem lesz jövőre B-csapatunk

Egyes feltételezések arról szóltak, hogy a McLaren-Honda a Haas és Ferrari partnerségén felbuzdulva maga is szövetséget köt egy újonnan érkező istállóval, ahol fiatal tehetségeik versenyezhetnének.

Gene Haas amerikai csapata 2016-ban érkezik a Formula-1-be, ahol a Ferrari hathatós támogatásával készülnek elindulni: nemcsak a motorokat fogják Maranellóból kapni, hanem jelentős műszaki segítséget is. Jelenleg a Honda a mezőny egyedüli motorszállítója, amely csak egyetlen csapatnak szállít erőforrásokat, ezzel pedig feldolgozható adat szempontjából eleve hátrányban vannak a többi motorgyártóhoz képest.

A felmerült pletykák szerint az újabb Honda-motoros istálló az ART csapat lehetne, méghozzá egy Haas-féle együttműködésben a McLarennel. A GP2-ben és DTM-ben érdekelt francia alakulat neve az ügyfélautók lehetséges érkezése kapcsán is felmerült már. Mind a McLarennel, mind a Hondával jó kapcsolatot ápolnak, hiszen az ő tehetségeik, Stoffel Vandoorne és Nobuharu Matsushita alkotják a GP2-es felállást.



Az idei bajnoki cím toronymagas esélyeseként Vandoorne-nak egészen biztosan az F1-ben lenne helye jövőre, mivel azonban Fernando Alonso és Jenson Button is többéves szerződéssel rendelkezik, a McLarennél valószínűleg nem találhat ülést – a jövő szempontjából viszont a csapatnak nagy érvágás lenne, ha egy másik alakulat lecsapna a belga tehetségre. Ráadásul ott van Kevin Magnussen is, akit a McLaren feje, Ron Dennis szeretne újra a Formula-1-be segíteni. A brit bevallotta, lehetséges, hogy egy másik csapatban fog helyet keresni neki.

Mikor azonban a McLaren szóvivőjét kérdezték a lehetőségekről, határozott nemmel felelt: „Nincsenek efféle terveink, és nem folytattunk erre irányuló megbeszéléseket” – nyilatkozta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: