DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Verstappen: Jó, hogy nem élcsapatban kezdtem

Az újonc versenyző szerint hasznos, hogy első szezonját a Toro Rossónál teljesíti: rengeteg leckét kell elsajátítania, közben pedig hibákat is elkövet, amelyek egy nagy istállóban nem megengedhetők.

A 17 éves Max Verstappen bemutatkozó szezonja eddig eredményesre sikeredett, már második futamán, Malajziában hetedikként ért célba, amellyel a Formula-1 történetének legfiatalabb pontszerzője lett, és több hasonló eredményt is elérhetett volna, ha a Renault erőforrás nem hibásodik meg Toro Rossójában. Az első igazi vezetői hibát a Monacói Nagydíjon követte el, ahol Romain Grosjeannal ütközött – a baleset Felipe Massa éles kritikáját váltotta ki.



„Jó dolog számomra, hogy ebben a csapatban kezdhetek, ahol több tapasztalatot gyűjthetek, és folyamatosan próbálhatok javítani magamon. Sok leckét megtanultam, és eddig elégedett vagyok azzal, ahogy a dolgok haladnak” – idézi a holland pilótát az Autosport. „Mi ketten újoncok vagyunk, ezért ha hibákat követünk el, megbocsátanak érte. De ha a Red Bullhoz mész, nem követheted el ezeket a hibákat, ezért jó itt lenni.”

Az előző szezonban még Toro Rossónál versenyző Danyiil Kvjatot egyetlen idény után előléptették a Red Bull párosába, első versenyein azonban felejthető teljesítményt nyújtott és rendre elmaradt csapattársához, Daniel Ricciardohoz képest. Monacóban teljesített először úgy, ahogy elvárhatták tőle, itt negyedik helyet szerzett.

„Kissé nehéz időszaka van, azaz nem könnyű” – fogalmazott Verstapppen, mikor az oroszról kérdezték. „Csupán egy Toro Rossós év után a Red Bullhoz menni, ott pedig egy Danielhez hasonló versenyképes csapattársat kapni nehéz. Biztosan jobb lesz. Én viszont elégedett vagyok azzal, ahol most vagyok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: