DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen helyett Sainz szerzett pontot

A bokszutcából indulva lett végül tizedik: a spanyol újonc roppant elégedett monacói F1-es bemutatkozásával. Az az utolsó pont lett végül övé, amelyért balesete idején Max Verstappen küzdött.

A futam utolsó szakaszában úgy tűnhetett, Max Verstappen lehet a verseny főhőse, miután az egy körrel előrébb levő Sebastian Vettel nyomában haladva néhány bravúros előzést mutatott be. Romain Grosjean ellen, a 10. helyért ez már nem sikerült, a holland pilóta a gumifalban végezte, a Lotus-versenyző pedig, habár célba ért, pontot nem tudott szerezni. Helyettük az utolsó egység a Toro Rosso másik újoncáé, Carlos Sainzé lett, aki csak a bokszutcából kezdhette meg a versenyét, mivel az időmérőn, melyet nyolcadikként zárt, nem tett eleget a versenyirányítás mérlegelésre való felszólításának.



„Csodálatos verseny volt, nagyon örülök az eredménynek. A bokszutcából kezdeni Monacóban a debütálásomon, majd tizedikként átszelni a vonalat olyan érzés, mint egy győzelem. Nagyon jó verseny volt a csapat számára stratégia és gumikezelés szempontjából. Keményen megdolgoztunk érte, és egy szuperhosszú etapot tettünk meg a lágy abroncsokon. Ez végül kifizetődött, és sikerült pontot szerezni. Igazán élveztem, gyors voltam, a pálya egyedülálló, nem is szerettem volna, hogy vége legyen” – fogalmazott a 20 éves újonc.

Sainz a szezon hat versenyéből már a negyediken végzett a pontszerzők között, 9 egységével 12. az egyéni bajnokságban – Verstappen két hellyel mögötte áll. Az idén ígéretes konstrukcióval előálló Toro Rosso azonban, amely rövid ideig a Red Bullt is szorongatta, a nyolcadik helyre esett vissza a csapatok pontversenyében, a jóval kevésbé versenyképes autót fejlesztő Force India mögé.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: