DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Spára készülhet el a 2015-ös Manor

A kiscsapat jelenleg az átalakított tavalyi Marussiával versenyez, de eközben új autón is dolgozik: ez friss sajtóhírek szerint a szezon második félidejében, a Belga Nagydíjon mutatkozhat be.

A Manor indulása a 2015-ös szezonban csak februárban dőlt el, sem tesztelésre, sem új autó építésére nem jutott idejük: a Marussia 2014-es modelljét alakították át úgy, hogy a csekély szabályváltoztatásoknak eleget tegyen. Eközben azonban egy teljesen új autón is dolgoznak, amelyet már a 2015-ös Ferrari erőforrás fog hajtani – már csak ezért is sokat várnak a konstrukciótól.



A szezon elején arról beszéltek, hogy az új autó már Bahrein magasságában elkészülhet, aztán úgy szóltak a jóslatok, hogy a júniusi Osztrák Nagydíjra fog megérkezni. A brazil Globo munkatársa, Livio Oricchio állítása szerint azonban az új kocsi, benne a friss Ferrari motorral csak az augusztus végi Belga Nagydíjon, a szezon 11. versenyén mutatkozik be. Oricchio hozzátette, a Manor a tulajdonos Stephen Fitzpatrick befektetésének köszönhetően a napokban költözik át új főhadiszállására, a silverstone-i pálya mellé.

A Manor a szezon első versenyén, Ausztráliában egy kört sem tudott megtenni, a Maláj Nagydíj futamán pedig egyetlen autóval indul el. Ahányszor azonban rajthoz álltak, a versenyt mindig befejezték: eddig 15. helyezés a csapat legjobbja. Míg Will Stevens helye biztos, Roberto Merhit lecserélhetik a közeljövőben – a spanyol, akit a szezon elején határozatlan időre igazoltak le, lehetségesnek tartja, hogy hazai versenye lesz utolsó idei futama.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: