DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso: Vizsgálják ki Button meghibásodását

A spanyol versenyző 14. pozíciót, a McLaren idei legjobb rajthelyét szerezte meg, ám jobban foglalkoztatja, miért állt meg első körében csapattársa, Jenson Button autója.

Bahrein fordulópont a McLaren-Honda 2014-es évében, az istálló a szezon negyedik futamán első alkalommal jutott tovább a Q1-en, Fernando Alonso Max Verstappent is megelőzve szerzett 14. rajtpozíciót. Eközben azonban csapattársa, Jenson Button csak a rajtrács legvégéről indulhat, mivel a kvalifikáción a hétvége során már harmadik alkalommal adta meg magát autója. A brit csak találgatni tudta a meghibásodás okát, Alonso pontos válaszokat vár csapatától.

„Ez határozottan egy olyan dolog, amin aggódon. A megbízhatóságunk jelenleg nem elég jó, és tudjuk, hogy szükségünk van javulásra” – idézi az Autosport lap a spanyol szombati értékelését. „A fő prioritás az, hogy mindkét autóval befejezzük a versenyt. Minél több kört teszünk meg, annál több mindent tanulunk. Nagyon mélyre kell ásni Jenson autójának kivizsgálásánál, mert túl sok baj volt vele a hétvégén.”



„Nem örülünk a szituációnak, mivel megbízhatósági és teljesítménybeli problémákkal is szemben állunk, túl sok mindennel. Először sétálni kell megtanulni a futás előtt, most ebben a szakaszban járunk” – hozott egy metaforát Alonso, aki azért pár szót szentelt az áttörést jelentő Q2-es végeredménynek is. „Fontos dolog. De nem egy álom vált valóra azzal, hogy bejutottunk, mert magasabb elvárásaink vannak a Q2-nél.”

„Tudjuk, hogy helyes irányba haladunk, de mindig vannak bennünk kételyek, amikor a Q1-ben pályára lépünk. Ezért a csapat motivációja, a mérnökök és szerelők számára – akik tegnap hajnali ötig dolgoztak a kocsin – fontos volt megerősíteni, hogy jó irányba haladunk. Szükség volt már rá.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: