DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ecclestone: Monza fizessen úgy, mint mások

A sport első számú vezére nem érti, mi jogosítaná fel Monzát arra, hogy kevesebb jogdíjat fizessen, mint más európai pályák, például Ausztria és Spa. A nagy múlt önmagában kevés.

Az Olasz Nagydíjnak otthont adó aszfaltcsík jelenleg érvényes kontraktusa már csak a 2015-ös futamra szól, azzal kapcsolatban pedig még semmi sem dőlt el, hogy mi történik a jövőben. Ami biztos: Bernie Ecclestone csökönyösen kiáll amellett, hogy az új szerződésben a pályára ugyanolyan kritériumok vonatkozzanak, mint a többi európai helyszínre. A múltban Monza sokkal kedvezőbb feltételeket kapott – Németország kiesése óta azonban egészen biztosak lehetünk abban, egy nagy múltú nagydíj neve önmagában semmit sem jelent.



„A dolog nagyon egyszerű. Szerződésük szól erre az évre, de a jövőre már nem” – kezdte Ecclestone az olasz La Gazzetta dello Sportnak. A Monzát féltők azzal vádolják a britet, túl sokat kér a pályától. „Ez nem igaz, ugyanennyit sikerül a többi szervezőnek fizetnie. Miért vonatkoznának rájuk más feltételek, mint Zeltwegre vagy Spára? Ugyanolyan számokat, ugyanolyan feltételeket kérek tőlük.”

Amikor arról kérdezték, nem jelent-e többletet a Milánóhoz közeli versenyhelyszín rendkívüli múltja, Ecclestone így válaszolt: „De igen. Ettől függetlenül az F1-ben fizetned is kell. Én az üzleti részét menedzselem annak, aminek a CVC a tulajdonosa. Aztán szétosztom a pénzt a csapatok között. A tőlem telhető legjobb munkát próbálom végezni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: