DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Versenyzőtársak szóltak be Rosbergnek

A német F1-es lezártnak tekinti kínai összezörrenését Lewis Hamiltonnal, de azt nem úszhatta meg, hogy jelenlegi és volt versenyzők véleményt alkossanak magatartásáról.

Nico Rosberg úgy nyilatkozott, mindent megbeszélt Lewis Hamiltonnal, és a bahreini versenyen tiszta lappal indulnak mindketten – a Kínai Nagydíj után azért emelte fel a szavát, mert véleménye szerint csapattársa feltartotta őt, és a Mercedes 1-2-es győzelmét veszélyeztette. Sem a nyilvánosság, sem más versenyzők előtt nem találtak meghallgatásra szavai – Jenson Button úgy véli, a 29 éves német megtanulta, Hamilton kritizálása nem a legjobb stratégia.

„Olyan dologról beszélni a sajtónak, amik nem tetszenek neked, csak Lewist teszik erősebbé. Csak akkor tudod őt megingatni, ha legyőzöd. Minden versenyen, amit Lewis megnyer, Nicónak rosszabb lesz” – mondta Hamilton korábbi csapattársa a Mirror lapnak. „Nico nem örül, és ehhez joga is van, de kire lehet ujjal mutogatni? Lewis nyolcat nyert tízből, Nico pedig egyet. Ez nagy különbség.”



Saját honfitársai sem kímélték Rosberget. „Sosem hallottam még ehhez hasonlót” – árulta el a királykategória egykori tagja, Marc Surer a német Skynak. „Hogy egy versenyző arra panaszkodjon, hogy egy másik versenyző lassan vezet előtte, az nevetséges. Ezzel nem segít magán. Frusztrált és dühös lehet, de ha meg sem próbálsz előzni, akkor nem nyerheted meg a versenyt.”

Egy másik korábbi német F1-es, Jochen Mass „felháborító”-nak nevezte Rosberg megjegyzéseit. „Még ha Hamilton szándékosan is lassította, én befognám a számat, és megpróbálnám megelőzni őt legközelebb. Azt javaslom neki, hogy inkább a vezetésével válaszoljon” – mondta a Kölner Expressnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: