DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ellentmond egymásnak Alonso és a McLaren

Itt az ideje magunk mögött hagyni a múltat, hiszen Alonso már teljes erőbedobással készül a sepangi F1-es hétvége további részére. A The Times azonban még visszakacsintott egy érdekes szösszenet erejéig.

A tekintélyes brit napilap szerzője egy csipetnyi szarkazmussal foglalta össze pénteken megjelent írásában azt, hogy hogyan keringett annyi ellentmondásos információ a sajtóban Fernando Alonso barcelonai tesztbalesetével kapcsolatban. A cikken jót lehet derülni, de kicsit jobban belegondolva, a leírtak nem állnak olyan messze a valóságtól, tekintve, hogy a McLarennek több alkalommal is meg kellett cáfolnia állításait – amit a spanyol versenyző is megtett a csütörtöki sajtótájékoztatón.



Mi okozta a balesetet?

McLaren: Alonso balesete egy széllökés miatt történt.

Alonso: Akkora sebességnél még egy hurrikán sem mozdította volna el az autómat.

Mi történt az autóval?

McLaren: Az autóval semmilyen probléma nem történt.

Alonso: A kormány jobbra húzott – minden bizonnyal a kormánymű romlott el a hármas kanyarban.

Mi történt Alonsóval a balesetet követően?

McLaren: Rövid időre elveszítette az eszméletét – hallottuk, hogy lélegzik, de ezen kívül semmi mást.

Alonso: Mindenre emlékszem. Először kikapcsoltam a rádiót, majd az energiatárolót is, mert láttam, ahogyan a pályabírók közelednek felém. Teljes mértékben magamnál voltam.

Történt, ami történt, a kétszeres világbajnok a hétvégén végre versenykörülmények között is kipróbálhatja a McLarent – először a számára szomorú végkifejletű 2007-es Brazil Nagydíj óta. Azt nem gondoljuk, hogy az eredmény örömmel fogja eltölteni vasárnap délután, de az élmény talán egy fokkal nagyobb lesz, mint bő hét évvel ezelőtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: