DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Magnussen harcias, de nem vár győzelmet

A McLaren beugró versenyzővel kezdi az F1-es szezont, a tavalyi melbourne-i dobogós, Kevin Magnussen készen áll a kihívásra, amelyet az Ausztrál Nagydíj jelent, bár arról nincsen sok elképzelése, mit várhat autójától.

Amikor Kevin Magnussent mindössze egyetlen szezon után visszafokozta tartalékversenyzővé a McLaren, az ifjú dán aligha hihette, hogy a közeljövőben ismét F1-es nagydíjon vezethet. Ehhez képest a sérült Fernando Alonso helyén ott lesz a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj hétvégéjén – első ránézésre úgy tűnhet, mintha mi sem történt volna csapaton belül a tavalyi utolsó verseny óta –, a melbourne-i pályán, ahol egy évvel ezelőtt dobogóra állt bemutatkozó futamán.

„Igazán örülök, hogy a McLaren-Hondát vezethetem Melbourne-ben ismét. Természetesen az ok, hogy itt vagyok, nem szokványos, a feladatom azonban az, hogy a lehető legjobb munkát végezzem a csapat számára, amíg Fernando nem harcképes, és ezt is fogom tenni” – kezdett a csapat közleményében a dán pilóta. A tervek szerint megbízása csak erre az egy versenyre szól, Alonso újra vezethet a Maláj Nagydíjon.



„Visszatérni Melbourne-be fantasztikus érzés, főleg a tavalyi dobogóm emlékei miatt, amelyek hihetetlenül különlegesek, és sosem fogom elfelejteni őket” – emlékeztetett a debütáló futamra Magnussen. „Szerettem tavaly ezen a helyszínen versenyezni, és igazán várom, hogy pénteken újra pályára lépek, hogy folytathassuk az autó fejlesztését. Természetesen nem számítunk arra, hogy nyerni fogunk itt, a fókuszom arra szegeződik, hogy versenykörülményekre állítsuk az autót, és folytassuk a fejlődést. Keményen fogok dolgozni a mérnökökkel, hogy annyi értékes visszajelzést adjak, amennyit lehetséges, hogy tovább fejleszthessük az autót, és javítsunk a teljesítményen és megbízhatóságon.”

Magnussen alig több mint két hete tudta meg, hogy a McLarennek szüksége lesz rá a szezonnyitón, csupán egy napot tudott tesztelni, és az is felmerülhet okkal, talán fizikailag nem annyira felkészült, mint kellene. „Habár nem számítottam arra, hogy a pilótafülkében fogok ülni Ausztráliában, a telet felkészüléssel töltöttem ugyanúgy, mint egy rendes versenyszezon előtt. Fitt vagyok és készen állok az előttem levő feladatra.”

„Biztos vagyok benne, hogy a versenyzés megjósolhatatlan lesz itt, az új szezon kezdetén, és igazán érdekes lesz meglátni, hol állunk a rajtrács többi tagjához képest. Én határozottan készen állok a kihívásra” – zárt Magnussen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: