DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Ki lesz előrébb a Toro Rosso újoncai közül?

Csapatfőnökük szerint egyikük sem, ő úgy véli, hogy Carlos Sainz Jr. és Max Verstappen nagyon hasonlóan szerepelnek majd újonc F1-es szezonjuk során, és talán Sebastian Vettel nyomdokaiba léphetnek.

A vélemények megoszlanak arról, hogy a 20 esztendős, Formula Renault 3.5 bajnokaként érkező Carlos Sainz Jr., vagy a 17 éves, és csupán egy formaautós év tapasztalatával rendelkező Max Verstappen mutat majd többet 2015-ben: egyesek szerint rutinjából adódóan a spanyol elveri majd a hollandot, mások úgy gondolják, kivételes tehetsége miatt a holland alkot majd maradandót.

Egy harmadik véleményen áll a Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost. „Mindketten érettebbek, mint azt az emberek talán elvárnák tőlük. Mindketten nagyon jó teljesítményt mutattak, elkötelezettek és motiváltak. Arra számítok, hogy méltó ellenfelei lesznek egymásnak. Az egyiknek talán néha az időmérőn lesz előnye, a másik talán gyorsabb lesz a versenyben, de a végén teljesítményben egyformák lesznek” – mondta a formula1.com-nak.



A Toro Rossót kifejezetten azzal a céllal indították el, hogy a Red Bull tehetségei itt gyűjthessenek tapasztalatot, mielőtt az arra megfelelők az első csapatba kerülnek – a modell elérte célját, hiszen idén (akárcsak tavaly) két Tostnál nevelkedett tehetség száll harcba a Red Bull sikereiért.

„A Red Bull eredeti terve az volt, és továbbra is az marad, hogy az általuk támogatott fiatal versenyzőknek lehetőséget adjunk a Formula-1-be való belépésre. Eddig ez sikeresen működött, ha arra gondolunk, hogy Sebastian Vettel a Toro Rossótól érkezett, akárcsak Daniel Ricciardo és Danyiil Kvjat. Azt hiszem, Max és Carlos személyében két másik gyémánt van a Red Bull kezeiben” – fejtette ki büszkén Tost.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: