DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Button: Lesz nagy keveredés Ausztráliában

A 2009-es F1-es világbajnok abban az egyben biztos, hogy a McLaren a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon még nem lesz képes harcba szállni a győzelemért, de hogy a többiek közül ki lesz a győztes, arról halványlila gőze sincs…

„A tesztek alatt volt időm nézegetni az eredménylistát, de lövésem sincs arról, hogy valójában ki milyen gyors lehet. Nehéz olvasni a sorok között. Ha a hosszú etapokat nézzük, a Mercedes lehet a leggyorsabb, de a Ferrari is igencsak erősnek tűnik. A Williams nem tudom, hol állhat, a Sauber úgy-ahogy jónak tűnik, míg a Red Bull szintén kifejezetten erős benyomást keltett eddig. De amint felkerülnek az autókra a lágy gumik, néhányan másfél másodperccel begyorsulnak, míg mások csak 3-4 tizeddel” – idézi a gpupdate.net Buttont, aki végül hozzátette:



„Jelen pillanatban minden elég véletlenszerűnek és kiszámíthatatlannak tűnik egyelőre, de ez csak jó hír lehet az első futam izgalmait illetően. Tavaly elég egyértelműen kirajzolódott, hogy a teszteken a Mercedes, a Williams és mi voltunk a legerősebbek. Idén viszont tényleg lövésem sincs az erősorrendről. Úgy gondolom, lesz nagy keveredés az első futamon.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: