DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Egyelőre nem tudni, mi történt a Sauberrel

Marcus Ericsson tegnapi sebességváltó-problémáit követően ma is a technika ördöge hátráltatja a hinwili F1-es csapatot – egyelőre még nem tudni, hogy pontosan milyen gond támadt Nasr autójával.

Nem sokkal Nico Rosberg kicsúszását és a nap első piros zászlóját követően állt le a Sauber C34 a bokszutca bejáratánál Felipe Nasr alatt – a kék-sárga autót a svájci istálló szerelőinek kellett betolni a garázsba, s ezt követően e sorok írásáig (11 óráig) fel sem bukkant újra.

nasr_teszt_boksz



A Sauber nem sokkal később a Twitteren osztott meg egy tulajdonképpen meglehetősen semmitmondó üzenetet a leállásról: „Általános problémáink vannak a C34-essel. A csapat vizsgálja. A lehető leggyorsabban újra kint leszünk a pályán.”

A csapatnak tegnap sem volt egyszerű napja, hiszen Marcus Ericssonnak a délelőtt legnagyobb részét ki kellett hagynia a sebességváltó problémái miatt. A svéd ennek ellenére igyekezett optimista lenni, amikor az Autosport megkérdezte a napjáról: „Volt néhány apróság a fékekkel és a kanyarok bejáratával. Az autó nem igazán tette azt, amit vártunk tőle. Persze biztos, hogy ez nem nagy ügy, szerintem minden csapatnak vannak ilyen napjai.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: