DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Ericcsonnak bejön a Ferrari új motorja

Marcus Ericsson nem most szerezte első tapasztalatait az olaszok erőforrásáról - tavaly Abu Dhabiban már kipróbálhatott egy régebbi verziót, és szerinte szemmel látható a fejlődés.

A svéd pilóta caterhames debütálása után ugrott át a Sauberhez, ahol az év végi, abu dhabi teszten beülhetett a hinwiliek C33-asába. A pontnélküli autóról szerzett első benyomásai nem voltak meggyőzőek, ám sokkal jobb véleményt mondott a Jerezben tesztnapot is nyerő új autóról.



Pénteken, Barcelonában a hetedik helyen végzett, de a dolgok kuszaságát jól mutatja, hogy az általa legyőzött Lotus az első nap végén, míg a Toro Rosso szombat délelőtt is a legjobb tudott lenni. A tavalyi és idei autókat összehasonlítva Ericssonnak mosolyra állt a szája.

„A télen nagyot tudtunk előrelépni ahhoz képest, ahogy Abu Dhbaiban ment az autó” – idézte a svéd pilótát a Crash.net. „Jó helyen vagyunk, de többet nyilvánvalóan Melborune-ben fogunk tudni. Teljesítmény szempontjából jobbnak, és erősebbnek tűnik a gép. Sokkal jobb vezetni, és nagyon pozitív, hogy a Ferrarinak az erőforrás terén ilyen komolyan sikerült fejlődni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: